Kırmızı yapraklı çiçek isimleri

Kırmızı yapraklı çiçek resmi

Kırmızı yapraklı çiçek isimleri

Kırmızı yapraklı açan bitki çeşitleri nelerdir?

Bazı çiçek türleri kızmızı yapraklı açmaktadır. Bu yazımızda kırmızı yapraklı açan çiçek çeşitleri hakkında size bilgiler verilecektir. Çokça merak edinen kızmızı yapraklı çiçeklerin isimleri ve özellikleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Çoğu insanın evinde ve bahçesinde bulunan kırmızı yapraklı çiçek türlerinin isimleri merak konusudur. Türkiye’de açan kırmızı yapraklı çiçekleri şu şekilde sıralayabiliriz. Kırmızı yapraklı çiçekler için bazı öneriler.

Kırmızı yapraklı bitkilerin isimleri nelerdir?

Kırmızı bitkiler
  1. Atatürk Çiçeği ; Atatürk Çiçeği üst yaprakları kırmızı açmaktadır. Sütleğen familyasından olan bu çiçeklerin ana vatanı orta amerika ve meksika olarak bilinir. Bu süs bitkisinin tanıtımı için Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Atatürk ismi kullanılmıştır. 5 metreye kadar boylanabilir. Sadece üst yaprakları kırmızı ve farklı renklerde olur.
  2. Flamingo Çiçeği ; Antoryum Çiçeği kırmızı bir bitkidir. Flamingo Çiçeği 50 – 60 cm kadar uzayabilir. İç mekanlarda tercih edilen bir çiçek türü olarak bilinir. İç mekanlarda hava akımının az olduğu güneş gören yerlerde durursa çiçek açmaktadır.
  3. Begonya Çiçeği; Farklı renklerde olsada kırmızı begonya çiçeği çeşidi de vardır. Sabah güneşi alınca iyi yetişir. 2 günde bir sulanabilir. Kapalı ortamda yetişen bir süs bitkisidir. Asya, Amerika ve Afrika ana vatanı olarak bilinir.
  4. Bodur Nandina Bitkisi; Çalı türü olan bu bitkinin yaprakları sürekli değişim gösterir kış aylarında kırmızı yapraklı olmaktadır. Bahçe bitkisidir. Gölge ve güneşte yetişir.
  5. Alev Çalısı ; Park ve bahçelerde sıklıkla göreceğiniz bu bitki türü adından da anlaşılacağı üzere kırmızı yataklıdır. Kırmızı yapraklı alev çalısı olarak da bilinir.
  6. Cennet Mambusu ; Nandina Domestica gruba girer. 250 cm kadar boyu uzar. Sürekli renk değiştirir kış mevsiminde kırmızı yaprakları olur. Bahçe bitkileri kategorisine girmektedir.
  7. Kırmızı Akçaağaç; Ana vatanı Japonya olarak bilinir. Japon kızmızı akçaağaç olarak tanımlanır. Yaprakları kırmızı olur. Saksılarda 120 cm kadar boyu vardır. Daha budur türleride mevcuttur. İçmekan süs bitlisi olarak bilinir.

Bir yanıt yazın