Ruj çiçeği nedir? Ruj çiçeği bakımı nasıl yapılmalıdır?

Aeschynanthus

Ruj çiçeği nedir? Ruj çiçeği bakımı nasıl yapılmalıdır?

Ruj çiçeği hakkında bilgiler

Latince ismi Aeschynanthus radicans olarak bilenen ruj çiçeği Hindistan, Yeni Gine, Himalayalar ve Java’da yetişen güzel bir iç mekan bitkisidir. Ruj çiçeği aydınlık havaları sever, boyları 1 ile 1,5 metre kadar uzayabilir. Ruj çiçeğinin yeşil yaprakları olur kırmızı tonlarında çiçek açan çok güzel bir iç mekan bitkisi olarak bilinir.

Ruj çiçeği bakımı

Ruj Çiçeği yaprağı ne işe yarar lol

Sarkıcı bir bitki olarak bilinen ruj çiçeği ismini ruja benzediği için bu isim ile adlandırılmıştır. Ruj çiçeği sıcak ortamları sever bu sebeple kış aylarında biraz daha sıcak alanlara alınmalıdır. Ruj çiçeği renkleri nasıldır? Kırmızı, turuncu ve kahve rengi çiçeklerini ilkbahar ve yaz aylarında açmaktadır. Ruj çiçeği nasıl üretilir? Ruj çiçeği çelik yöntemi ile üretilmektedir. Ruj çiçeği ne zaman budanır? Ruj çiçekleri hemen hemen bütün bitkiler gibi sonbahar aylarında budanır. Budanırken budama markasının temiz olması önemlidir. Saksıda yetişen ve iç mekan bitkisi olarak kullanılan ruj çiçeği saksı değişimi ilkbahar aylarında yapılmalıdır.

Ruj çiçeği

Mevsimlik, iç mekan bir bitkidir. Çiçekleri kırmızı, kahverengi ve turuncu olarak açmaktadır. Yeşil Yapraklı ve sarkan bir türdür. Saksıları ilkbahar ayında değiştirmek önemlidir. Ruj çiçeği ilkbahar ile yaz aylarında saksı toprağı hafif nemli bir şekilde olmalıdır kış boyunca daha az sulama yapılır. Ruj çiçeğinde görülen hastalıklar; Kök çürüklüğü ve yaprak lekesi hastalığı ile thrips, yaprak bitleri gibi zararlılar bu bitkinin en çok zarar gördüğü hastalık çeşididir.

Aeschynanthus bitkisi hakkında bilgi

İlkbahar dahi yaz boyunca gübreleme yapılabilir. Gübrelemenin 1 ayda iki defa düşük dozlarda yapılması bitki için iyi olur. Yeşil Yapraklı ve sarkan bir türdür. Saksıları ilkbahar ayında değiştirmek önemlidir. Ruj çiçeği ilkbahar ile yaz aylarında saksı toprağı hafif nemli bir şekilde olmalıdır kış boyunca daha az sulama yapılır. Ruj çiçeğinde görülen hastalıklar; Kök çürüklüğü ve yaprak lekesi hastalığı ile thrips, yaprak bitleri gibi zararlılar bu bitkinin en çok zarar gördüğü hastalık çeşididir.

Bir yanıt yazın