Bodrum papatyası nasıl bir bitkidir?

bodrum papatya çiçeği bakımı

Bodrum papatyası nasıl bir bitkidir?

Bodrum Papatya Çiçeği

Bodrum papatyası latincede Osteospermum fruticosum olarak bilinmektedir. Bodrum papatyası Asteraceae familyasından olan dış mekam vemsimlik bir çiçek türürdür. Bodrum papatya çiçeğinin anavatanı Güney Afrika bölgesidir. Beyaz ve Mor renklerde çiçekler açmaktadır. Çiçekler Kasım ayında açar Mart aylarında açmaktadır.

Bodrum Papatyası Ne Zaman Çiçek Açar?

Osteospermum fruticosum olarak bilinen Bodrum Papatya Çiçeği Kasım ve Mart aylarında çiçek açar. Bodrum Papatyası Çiçek Renkleri; beyaz, mor renkli, iri papatya benzeri çiçekleri vardır. Bodrum papatyası tercihen park ve bahçe düzenlemelerinde sukça kullanılan bir çiçektir. Bodrum papatyası saksıda da yetiştirilmeye çok uygun bir türdür. Çiçeklenme mevsimi diğer yer örtücülerin çiçeksiz ve zayıf oldukları bir döneme denk geldiğinden, kış aylarında peyzaj çalışmaları önemli bir rol oynayabilir. Bodrum Papatyası Nerelerde Yetişir? Güneşli yerleri sevmektedir.

bodrum menekşesi

Bodrum Papatya Çiçeği Bakımı

Bodrum papatya çiçeği sıcak iklim bitkisi olarak bilinir. Sıcaklık eksilere düştüğü soğuk iklimlerde çiçekler zarar görmektedir. İyi bakılısa gübre isteği fazla değildir. Bodrum papatlasının ihtiyacından fazla gübrelenmesi, çiçek gelişimine katkı sağlamayacağı gibi sadece yapraklarını çoğaltır. Toprak bakımından seçici olmayıp ter türlü toprakta kolaylıkla yetişebilmektedir. Bodrum Papatya Çiçeği Sulama Sulama yaparken toprağın tamamen kuru kalmamasına özen göstermelidir. Bitki çiçek açtıktan sonra verilen su miktarı azaltılmalıdır.

Osteospermum fruticosum

Bodrum papatya çiçeği sıcak iklim bitkisi olarak bilinir. Sıcaklık eksilere düştüğü soğuk iklimlerde çiçekler zarar görmektedir. İyi bakılısa gübre isteği fazla değildir. Bodrum papatlasının ihtiyacından fazla gübrelenmesi, çiçek gelişimine katkı sağlamayacağı gibi sadece yapraklarını çoğaltır. Toprak bakımından seçici olmayıp ter türlü toprakta kolaylıkla yetişebilmektedir.

Katmerli bodrum papatyası, Beyaz bodrum papatyası, Bodrum papatyası ÇOĞALTILMASI, Bodrum Papatyası Bakımı, Bodrum papatyası kuruyan çiçekleri, Bodrum papatyası Latince, Bodrum papatyası anlamı, Bodrum papatyası renkleri, Bodrum papatyası, Bodrum Papatya Çiçeği, Osteospermum fruticosum

Bir yanıt yazın