Yeşil yapraklı evde saksıda yetişen bitkiler
Evinizin dekoratif olarak görüntüsünü daha güzel yapmak için eşyalarınıza uyum sağlayacak yeşil yapraklı herdem yeşil bitkileri saksılarda yetiştirerek evinize güzellik katabilirsiniz. Özellikle büyük şehirlerde ev ve salon bitkileri oldukça revaçtadır. Peki siz hangi ev – salon bitkilerini seçmeniz gerek bu bitkiler hakkında nasıl bilgi almanız gerek bu konularda sizlere bazı bitki türlerini örnek göstererek öenrilerde bulunacağız.
Yeşil yapraklı ev çiçekleri isimleri
Çin Gülü; İlkbahar aylarında çiçekleri açtıktan sonra bol su ya ihtiyaç duymaktadır. Çin gülü ev ortamında çok tercih edilen yeşil yapraklı ve farklı renklerde çiçek açan türleri vardır. Güneşli havaları sever. Kışın 8 – 10 derecenin altında kalmamasına dikkat ediniz. Humuslu toprakları sever. Kapalı ortamalrda rahatlıkla yetişir. Yeşil yapraklı evde yetişen bitki türlerindendir.
Aloe Bitkisi; Türkiye’de Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetişen tıp, kozmetik ile ilaç sanayinde kullanılan aloe vera bitkisi çok önemidir. Aloe Vera saksıda yetişir mi? Aloe Vera bitkisi tropikal bir tür olsada evde saksıda yetişir. Uygun koşulları sağlarsanız sağlıklı bir bitki elde edebilirsiniz.
Antoryum Çiçeği; Direkt güneş ışığına ihtiyaç duymaz. Kapalı ortamlarda çok iyi yetişir. Salonlarda ve iş yerlerinde rahatlıkla yetişir. Kışın fazla soğuktan koruyunuz. Az sulayınız. Antoryum bitkisi için kış ayında oda sıcaklığı 10 – 12 C’nin altına düşmemelidir. Ağır büyüme ile uzar. Boyları çok fazla uzamaz. Sabit boylarda durabilir.
Kaktüs Çeşitleri; Çeşitli kaktüs türlerini bir araya toplayarak bir saksıya dikerek renk cümbüşü yapabilirsiniz. Veya istediğiniz kaktüsleri ayrı ayrı saksılarda yetiştirebilirsiniz. Su ihtiyacı az olan bu bitki çeşitleri kapalı ortamlara uygundur. Arada güneş gören cam önlerine koymanız bitki gelişimi açısından önemli bir kriterdir. Evde Yetişen Yeşil yapraklı bitkiler
Bambu; Bambu Çiçeği Bakımı Bambu yaprakları sararırsa, kurumaya başlarsa bunlar Bambu bitkisinin susuz kaldığı anlamına gelir. Direkt güneş ışıkları ile teması uygun değildir. Sağlık bir Bambu görmek için; ölü, sararmış yaprak, kıırlmış parçaları keskin budama makasıyla almalısınız. Budamayı yaptıkltan sonra sirkeli pamuk ile budamayı yaptığınız bölgeyi sterilize edebilirsiniz