Küpe Çiçeği Hakkında Bilgiler

küpe çiçeği

Küpe Çiçeği Hakkında Bilgiler

Küpe Çiçeği (fuchsia boliviana)

Küpe Çiçeği Küpeçiçeğigiller familyasına ait bir bitkidir. Anayurdu Orta ile Güney Amerika vee Yeni Zelanda olarak bilinir. Küpe çiçeği kapalı ortamlarda ev ve balkon çiçeği olarakçok tercih edilir. Küpe Çiçeği zarif görünüşlü, çok yıllık, genelde kışın yapraklarını döken, ağaç, ağaççık, çalı ile çok yıllık otsu formda gelişen bitkilerdir. Küpeye benzediği için bu adı almıştır. Küpe çiçeğinin 100’ü aşkın türü ile 8000 civarında çeşidi vardır. Küpe çiçeği Türkiye’de, bahçe, balkon gibi yerlerde çok tercih edilmektedir. Çit bitkisi olarakta yetiştirilebilir.

Küpe çiçeği nezaman çiçek açar?

Küpe Bitkisi Çiçeklenme Takvimi; İlkbahar aylarından sonbahara kadar çiçek açabilmektedirler. Küpe çiçeklerinin çiçek ömrünün uzun olması için güneş ışıklarına sürekli maruz bırakılmaması ve rüzgardan korunması gerekmeketdir.

Küpe Çiçeği Nasıl Budanır?

Küpe Çiçeği Budam Zamanı; İlkbahar başlarında çok fazla boylanmış bitkiler Şubat ayında kuvvetlice budanır. Genç bitkilerde ise, dallanmayı teşvik etmek için yine Şubat ayında uç alma yapılır. Küpe çiçeklerine sert bir budama uygulanıp bitkinin toprak düzeyinde kısaltılması gerekir. Küpe Çiçeği Çalı manzarasında olan bitkinin tepe tomurcukları kesilerek yeni bir şekil kazandırılıp gelişmesi sağlanır ve bu işlem sık sık tekrarlanır. Çiçekleri geçince Eylül Ekim ayı içerisinde toprak seviyesinden 5 cm yukarıdan tamamen budanır.

Küpe Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

küpe çiçekleri

Küpe Çiçeği, Yüksek orantılı nemin yanı sıra ilkbahar ve yaz aylarında bol miktarda suya ihtiyaç gösterir. Sıcak günlerde yapraklara su püskürtülmelidir. Saksı toprağı gereğinden çok nemli (ıslak) tutulursa tomurcuklarda dökülmeler görülür. Küpe Çiçeğinin dinlenme dönemi olan Eylül Şubat ayları arasında verilen su miktarı azaltılmalı, ancak toprak hiçbir zaman tümüyle kuru bırakılmamalıdır. Küpe Çiçeği Sulama; Bu bitkiler, susuzluğa hiç dayanamaz ve hemen ölür. Sulanmaları kesinlikle ihmal edilmemelidir. Gelişme sırasında haftada iki kez sulamak yeterlidir. Kışın olgun bitkiye az su verilerek don tehlikesi olmayan camekânlarda dinlendirilir. Çiçeklenme mevsiminin uzaması için yazın düzgün olarak besin verilir. Her yıl ilkbahar gelince Şubat Mart aylarında, gözler patlamadan önce saksısını ve toprağını değiştirmelidir.

Bir yanıt yazın