Bangladeşlilere Türkiye’de Oturma İzni

Bangladeşlilere Türkiye’de Oturma İzni

Bangladeş vatandaşları vize olmadan Türkiye’ye giriş yapamazlar. Bangladeş pasaportu ile Türkiye’ye girmek için özel meşruhatlı vize veya eğitim için davetiye ile giriş yapılabilmektedir. Bangladeş vatandaşları istinaide olsa çalışma izni alarakta gelebilirler. Türkiye’den davetiye olmadan Bangladeş vatandaşlarının ülkemize girmesi çok zordur. Bangladeş Türkiye oturma izni almak için vatandaşın Türkiye’ye giriş yapması gerekmektedir. Bangladeş vatandaşına ikamet izni alınabilir. Türkiye’de kaçak yollarla girş yapan Bangladeş vatandaşlarıda yaşamaktadır. Bangladeş vatandaşının oturma izni alması için vize süresi bitmeden randevu alması şarttır.

Bangladeş pasaportu ile Türkiye’de ikamet alma

Vize ile ülkemize giriş yapan Bangladeş vatandaşları vize süresi bitmeden önce ikamet başvurusu yapması gereklidir. Bunun için e ikamet sistemi üzerinden online başvuru yapılmalıdır. Başvuru yapabilmek için bir adet dijitial ortamda çekilmiş vesikalık foru ile sağlık sigortası gereklidir.

bangladeş ikamet izni

Bangladeşlinin Türkiye’de oturma izni alabilmesi için gerekli evraklar şu şekildedir: 4 fotograf, İkamet izni harçlarının makbuzu, sağlık sigortası, pasaport, noter onaylı kira sözleşmesi vb.

Bangladeş Türklerden Vize İstiyor Mu?

Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları Bangladeş’e yapacakları ziyaretlerinde vizeye tabidir. lke içi ulaşımda havayolunun tercih edilmesi tavsiye edilmektedir. Zira karayolu ile yapılan yolculuklar yetersiz altyapı nedeniyle çok uzun sürmekte ve dikkatsiz sürücüler nedeniyle sıkılıkla trafik kazaları meydana gelmektedir. İklim şartları, yüksek ısı ve nem oranı mikroorganizmaların hızla gelişimine uygun bir ortam hazırlamaktadır. Bangladeş’te en çok görülen tehlikeli bulaşıcı hastalıklar sıtma, tifo, dengi ve koleradır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından Dakka’da şehir suyunda arsenik bulunduğu tespit edilmiştir. Çamaşır ve bulaşık yıkanması haricinde içme, diş fırçalama, meyve ve sebze yıkama için piyasadan damacana veya pet şişelerle alınan temiz su kullanılmalıdır. Umumi tuvaletin bulunmaması nedeniyle duvar diplerinin tuvalet olarak kullanılması da kirlilik oranını arttırmaktadır. Son yıllarda, ateş, ishal ve baş ağrısı ile başlayan ve bir cins sivrisinekten bulaşan “dengi” isimli hastalık yaygınlaşmıştır. Kırsal bölgeleri ziyaret edeceklerin sıtmaya karşı gerekli önlemleri almaları tavsiye olunur.

Bangladeş’e Giderken Yapılacak Aşılar

Bangladeş’e gelişte aşı kağıdı aranmamakla birlikte Dünya Sağlık Örgütü tarafından Hepatit A ve B, tifo, difteri, boğmaca, çocuk felci, kuduz, tetanos, kolera, menenjit ve Japon ensefaliti aşılarının olunması tavsiye olunmaktadır. Gelmeden grip aşısı olunmasında da fayda görülmektedir.

Bir yanıt yazın