Anthirhinum (Aslanağzı) Çiçeği

aslanağzı çiçeği

Anthirhinum (Aslanağzı) Çiçeği

Aslanağzı Çiçeği Hakkında Bilgiler

Güneşi fazla seven bir çiçek türüdür. Aslanağzı çiçeği renkleri; Kırmızı, Beyaz, Sarı, Pembe ve bu renklerin karışımında çiçek açmaktadır. Çiçekleri salkım şeklinde açmaktadır. Yeşil renkli şerit gibi yaprakalrı vardır. Odunsu bir çiçek türüdür. Aslanağzı çiçeği tek ve çok yıllık olarak yetişebilirler. Kış mevsiminde ılık ve nemli ortamalrda kalması bu çiçektürü için uygundur. Literatürde Anthirhinum olarak tanıdan Aslanağzı çiçeği geçirgen, kumlu ve kireçli toprakları çok sever.

Aslanağzı Çiçeği Bakımı

Aslanağzı çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Aslanağzı çiçeği çeşidinin bakımı kolaydır. Çiçek açma zamanlarından haftada bir su verilmesi uygundur. Kışın ise daha az suya ihtiyaç duyar. Aslan ağzı çiçeği budaması; Aslanağzı çiçeği için uç alma budaması uygundur. Uç alma budaması bitkinin daha fazla çiçek açması için yapılmaktadır. Aslanağzı çiçeği tohumla üretilmektedir. Tohumlar, Eylül veya Mart aylarında kasalara yada yastıklara ekilir. Aslan Ağzı Çiçeği Ne Zaman Ekilir? Mayıs ayında 25 cm aralıkalrla ekilmesi uygundur. Bitkinin sıcak aylarda akşam ya da sabah erken sulanması gerekir, ayrıca yapraklarının ıslanmamasına özen gösterilmelidir. Yapraklarının sık olması hava akımını engelleyerek mantari hastalıklarına neden olacağından saksılara çok sık aralarla dikilmemelidir. Yaz başında aslanağzı bitkilerine ihtiyaçlarına göre uygun miktarda gübre verilmelidir.
Boylu aslanağzı bitkileri yatmayı engellemek ve düzenli büyümesini sağlamak için desteklenmelidir.

Aslanağzı Çiçeği Nedir?

Sıracagiller familyasındandır. Anayurdu Akdeniz havzası olan Aslanağzı Kuzey Yarımküre’deki ülkelerle Türkiye’de yaygın şekilde yetiştirilen 50’den fazla türü ve 700-800 çeşidi bulunmaktadır. Bodur veya yüksek boylu pek çok kültür çeşidi elde edilmiş bulunmaktadır. Yaz çiçek tarhlarının en güzel ve aranan çok yıllık bitkileridir.

Aslanağzı çiçeği çeşitleri nelerdir?

  • Antirrhinum asarina

Sarı krem renkli çiçekleri vardır. Yeniden yetişmesi için, her yıl kesilmesi yeterlidir. Ağustos-eylül döneminde fidanların soğuk camekâna alınması gerekir. Üretimi iki yıllıklarda açıkta ya da serada tohum ekimiyle yapılır. Çok yıllıklarda ise üretim, tohum ekimi, çelik ya da kök çeliği ile yapılır.

Antirrhinum asarina aslanğazı türü
  • Antirrhinum majus

Akdeniz bölgesinde yetişen tek yıllık bir çiçektir. 15–90
cm boylanırlar. Yazın ve sonbaharda açan çiçekleri, kırmızı, fes rengi, lavanta, pembe, turuncu, ateş-kırmızısı, sarı ve beyaz renklidir. Yaprakları dar, parlak, 2,5–7,5 cm uzundur. Üretimi şubat-martta tohumların sıcak serada ekimiyle yapılır; fideler mayıs sonunda güneşli ve sıcak yerler dikilir. Kış ılıman geçerse, bitki çok yıllık gibi görünür. Bu türün de çok sayıda çeşidi ve melezi vardır; bazıları boylu, kısa ya da bodurdur.

Antirrhinum majus aslanağzı çiçeği nedir
  • Antirrhinum tetraploid

Özellikle güçlü saplara ve buruşuk (kırışık) çiçeklere sahiptir, 60 cm boylanır. Kaynak: Daha Fazla Bilgi >>

Antirrhinum tetraploid aslanağzı çiçeği

Bir yanıt yazın