Yaz kış yeşil kalan ağaçlar hangileridir?

Yaz kış yeşil kalan ağaçlar hangileridir?

Bazı bitkiler vardır yapraklarını döker yine bazı bitkiler vardır 4 mevsim yaprak dökmez ve herdem yeşil kalır. Bu tür bitkilerin isimlerini merak ediyorsanız yazımızda bulabilirsiniz. Yaprak döken ağaçlar nelerdir? Hangi ağaç her mevsim yeşil kalır? Kışın yaprak dökmeyen ağaçlara ne denir? Bahçe ağaçları nelerdir? 4 mevsim yeşil kalan ağaçlar Yaprak Dökmeyen Ağaçlar listesi Yaprak dökmeyen hızlı büyüyen ağaçlar Yaz kış Yaprak Dökmeyen Ağaçlar Akdeniz ülkelerinde kışın yaprak dökmeyen ağaçlar Yaprak Dökmeyen Bitkiler Gölge yapan yaprak dökmeyen ağaçlar Hangi ağaç kışın yapraklarını dökmez.

Yıl boyunca yaprak dökmeyen bitkiler

  1. Akuba (Aucuba japonica)
  2. Atlas Sediri (Cedrus atlantica)
  3. Avrupa Ladini (Picea abies): Kırmızı kahverengi kabukludur. Sürekli yeşil olan yapakları vardır. Yarı gölgeyi seven bir ağaç türü olarak bilinir.
  4. Bodur Japon Çamı (Cryptomeria japonica – Globosa nana)
  5. Cephalotaxus harringtonia
  6. Çalı İğde  (Elaeagnus pungens): Asya kökenli bir bitkidir. Dekoratif yaprakları vardır. Hava kirliliğine dayanıklı bir türdür.
  7. Danae racemosa
  8. Doğu Ladini  (Picea orientalis): Humuslu toprakları seven ve dört mevsim yeşil kalan iğde yapraklı bir ağaç çeşididir.
  9. Doğu Mazısı (Platycladus orientalis): Çin anavatanıdır. Yirmi metre kadar boylanabilir. İğde yapraklı sürekli yeşil kalabilen bir ağaç türüdür.
  10. Fıstık Çamı (Pinus pinea): 20 metreye kadar uzar. Büyüyünce şemsiye şeklini alır. Kuraklığa dayanıklıdır.
  11. Halep Çamı (Pinus halepensis miller): Sürekli yeşil yaprakları vardır. Akdeniz iklimine uydundur.
  12. Himalaya Sediri (Cedrus deodara)
  13. Kafur Ağacı (Cinnamomum camphora)
  14. Kara Servi (Cupressus sempervirens “Pyramidalis”): Mezar ağacı olarak ta bilinir. Sürekli yeşil kalır. Çit bitkisi olarak tercih edilir. Bazen yer ayırma sınır boyunca dikilir.
  15. Karaçam (Pinus nigra ‘Arnold’): 40 metre uzunluğuna büyüyebilir. İğde yapraklı ve her dem yeşildir.
  16. Karayemiş (Prunus laurocerasus): Karadeniz bölgesinde iyi yetişir. Yaz kış yeşidir. 15 metreye kadar boyu uzar. Kiraza benzeyen siyah meyveler verir meyvesi çok sağlıklıdır.
  17. Leylandi (Cupressocyparis leylandii)
  18. Lübnan Sediri (Cedrus libani)
  19. Mantar Meşesi (Quercus suber): Odunu çok değerlidir. Herdem yeşil kalır. Dekoratif meyve Akdeniz iklimi bitkisidir. Gençken dik yapısı sonra eğri bir görünüm alır.
  20. Mavi Ladin (Picea pungens): Mavi yeşil dalları vardır. İğde yapraklıdır. Süs ağacı olarakta çok tercih edilir.
  21. Mavi Sabin Ardıcı (Juniperus sabina ‘glauca’): Soğuğa dayanıklıdır. Çorak bile olsa her türlü toprağa uygundur. Hava kirliliğine dayanıklıdır.
  22. Mini Yapraklı Şimşir (Buxus microphylla)
  23. Orman Sarmaşığı (Hedera canariensis): Yer örtücü olarak kullanılır. Yaz Kış yeşil kalır. Herdem yeşil, dekoratif yaprak Yuvarlak oval, parlak yeşil büyük yapraklara sahiptir.
  24. Osmanlı Çimi (Ophiopogon japonicus): Otsu yer örtücü olarak kullanılan sürekli yeşil olan dayanıklı bir bitkidir.
  25. Palmiye (Chamaerops humilis)
  26. Pırnal Meşesi (Quercus ilex): Akdeniz bölgesinde iyi yetişir. Geniş yapraklı, herdem yeşil, dekoratif küçük meyve 20 metreye kadar uzayan bir ağaç türüdür.
  27. Sahil Çamı (Pinus pinaster): Eğe bölgesi ve akdeniz bitki örtüsüne uygundur. İğde yapraklı herdem yeşildir.
  28. Sahil Sekoyası (Sequoia sempervirens): Kırmızımsı yaprakları olabilir. Herdem yeşil, iğne yapraklı ortalama 45 m boy yapar. Piramit yapılır.
  29. Sarı Boya Çalısı (Mahonia aquifolium): Yarı gölgeli alanlarda sever. Mavi bir meyvesi vardır. Ormanlıkalanlarda kendi başlarına yetişebilir.
  30. Sarı Sabır (Agave americana)
  31. Sarı Taflan  (Euonymus japonica ‘Aurea’,): Bu bitkiye şekil verilebilir. Odunsu bitkidir. Deri gibi kalın; üst yüzü parlak, alt yüzü soluk yeşil ve kenarları dişli olan sürekli yeşil kalan bir bitkidir.
  32. Sikas (Cycas revoluta): Yavaş büyüyen bir bitkidir. 4 mevsim yeşildir. Güçlü dalları yoktur. Seyrekte olsa tepe noktasında dalları olabilir.
  33. Telli Palmiye (Trachycarpus fortunei): En yaygın ve arsız palmiyedir. Kışın dondan zarar görmez. Tepede zengin bir perçem yaparlar.
  34. Yalancı Servi (Chamaecyparis lawsoniana)
  35. Zeytin (Olea europaea): Sık dallı, yayvan tepelidir. Geniş, kıvrımlı, yamuk gövdelidir. Ağaç yaşlandıkça düzgün gri renkli kabuğu giderek çatlar. Antik devirden beri yağ üretimi ve yenen meyveleri için yetiştirilir. Sürekli yeşil yaprakları olur.
Yaz kış yeşil kalan ağaçlar hangileridir

Kışın yapraklarını dökmeyen ağaçlar nelerdir?

Yukarıda verilen bazı bitki çeşitleri kışın yapraklarını dökmez. 4 mevsim yaprakları yeşil olarak kalan bitki isimlerini yukarıda sıraladık. Yaprak dökmeyen bitkiler Bahçe alanlarına peyzaj bölgelerine veya belirli bir araziye bu ağaç ve bitkilerden dikebilirsiniz. Özellikle kış aylarında yeşil yapraklı bitkiler büyük ilgi görmektedir.

Bir yanıt yazın