Toprak Kireçleme Nasıl Yapılır?

toprak kireçlemesi

Toprak Kireçleme Nasıl Yapılır?

Toprak Kireçleme Nasıl Yapılır?

Toprak KİREÇLEME nasıl yapılır, Tarım Kireci ne kadar atilir, Tarım kireci ile normal kireç arasındaki fark, Tarım Kireci dekara ne kadar ATILIR, TARIM KİRECİ, Tarım kireci ne zaman kullanılır, Toprakta kireç fazlalığı nasıl giderilir, Sönmüş kirecin faydaları.

çimleri kireçleme işlemi

Çimlerin Kireçlenmesi

Kireç verilen topraklarda yabani otlar fazla gelişme gösterdiğinden solucan faaliyeti gözlenen yerde kirece ihtiyaç yoktur. Çimler genellikle orta asit ve az asitli topraklardan hoşlanırlar. Ancak fazla asit nedeniyle çimin zarar gördüğü topraklarda kireçleme yapılır. Asit fazlalığın belirtileri yosunlaşma, sazlar ve benzeri zararlı bitkilerin gelişmeye başlamasıdır. Bu durumlarda dekara 50 ile 60 kg CaCo3 sonbahar ve İlkbaharda çim üzerine serilmelidir. Fazla asitliliğe rağmen çim bitkileri zarar görmüyorlarsa kireçleme yerine dekara 25 kg kalkerli gübre verilmelidir.

Çim kireçleme kaç yılda bir yapılrı?

Çim sahalarda en erken kireçleme 3 veya 4 senede bir yapılır. Çimler orta düzeyde asitli topraklardan hoşlanır. Eğer kireçlemede zarar gören çimler var ise kireçleme yapılması önerilmez.

Bir yanıt yazın