Hangi çiçekler zehirlidir?

zehirli bitkiler

Hangi çiçekler zehirlidir?

Hangi Çiçek Türleri Zehirli ve Zararlıdır?

Evde saksıda veya bahçede yetişebilen bazı bitkilerin zehirli olabileceğini unutmayınız. Aşağıda isimleri verilen bitkiler zehirlidir. Bu bitkilerin çiğnenmesi veya yenilmesi insanlarda yan etkilere sebep olabilmektedir. Eğer evde bu çiçek çeşitlerini yetiştiriyorsanız dikkat etmeniz gerekmektedir. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde olması önemsenmelidir. zehirli bitki çeşitleri nelerdir

Zehirli Bitki Çeşitleri Nelerdir?

  1. Aloe Vera; Faydası olduğu kadar zararlı bir bitkidir. Direkt çiçeğin yaprakları ağızda çiğnenmemelidir dıştaki jelle temas etmeyiniz. Aloe vera bitkisi saksıda yetişir. Kapalı ortamda aloe vera  yetiştirmek istiyorsanız bitkiyi güneş alacak bir yere koymamız çok faydalı olacaktır. Aloe bitkisi sizde varsa mevsimsel olarak sıcak bir bölgede iseniz çok fazla güneş de iyi olmaz
  2. Çuha Çiçeği; Çuha çiçeği süt bilgisi olarak tercih edilen bir bitkidir. Belirli yararları olsada zehirli bir bitkidir. Toksinleri güçlüdür, yaprakalr arasında kuurmuş çiçekleride zehirlidir.
  3. Fulya Çiçeği; Fulya çiçeği yenmemelidir. Yenilmesi halinde kusma ve mide ağrısına sebep olabilir. Zehirli ve tehlikeli bir bitkidir.
  4. Kasımpatı Çiçeği; Polenleri zehirlidir.
  5. Müge Çiçeği; Müğe çiçekleride zehirlidir. Süs bitkisi olarak güzel bir görüntüsü olsada yaprak ve çiçeklerinin yenmemesi gerekir.
  6. Nergis Çiçeği; Bu çiçek türlerinin yanlışlıkla yenmesi durumunda kusma, mide bulantısı ve mide ağrılarına sebep olabilmektedir.
  7. Noel çiçeği; Salon bitkileri kategorsinde yer alır. Yenmesi halinde alerjik etkilere sebep olabilir. Kısaca zehirli bir bitkidir. Faydalı diye yememek bişey olmaz demek doğru değildir.
  8. Sümbül; Bahçe veya süs bitkisi olarak tercihedilen sümbül zehirli bir çiçektir.  Sümbül çiçeği soğanlı bir bitkidir ve dört mevsim açabilme özelliği vardır. Doğru bakım yapıldığı zaman evinize çok güzel koku verecek olan bu çiçek pek de sıcak olamayan bölgelerde yetişir. Yaz aylarında haftada 2 kış aylarında ise haftada bir kere sulanmalıdır.
  9. Zakkum Çiçeği; ALTERNATİF TIPTA TERCİH EDİLEN BİR BİTKİ OLSADA ZAKKUM ZEHİRLİ BİR ÇİÇEK BİTKİ TÜRÜDÜR. Zakkum, Apocynaceae ailesinden, özellikle Akdeniz bölgesinde yetişmekle birlikte dünyanın her yerinde süs bitkisi olarak yetiştirilebilen bir bitkidir. Renkli çiçekleri ve her mevsim yeşil kalmasından dolayı tercih edilmektedir. Güzelliğinin yanında, geçmişte kardiyotonik ilaç yapımında kullanılmış olup ancak toksik etkileri nedeniyle terkedilmiştir. Günümüzde alternatif tıpta ve modern tıpta antidiyabetikten antitümör ilaçlarına kadar bir çok alanda denenmektedir

Bir yanıt yazın