Kırmızı Çiçekler Açan Bitkinin Adı Nedir?, Bazen bulmacalarda, bazende gelen kültür olarak bazı ortamlarda sorulan sorular arasında “kırmızı çiçek açan bitki” nedir? Türkiye’de de yetişen bu bitki hakkında size bilgiler sunacağız. Anavatanları Afrika, Çin ve Japonya olarak bilinen bu bitki latince de Campsis sp olarak bilinir. Dış mekan bitkisidir.
Ilıman ve sıcak iklimlerde sürekli yeşil kalmasına rağmen karasal iklim koşullarında yapraklarını döker. Kırmızı, kızıl veya turuncu renkli, 3-6 cm boyundaki borazan görünümlü oldukça gösterişli çiçekleri vardır. Bitki yaz mevsimi boyunca çiçek açıp ve uzun süre çiçekli kalmaktadır.
Canlı ve Kırmızı Çiçek Açan Bitkinin İsmi Nedir?
Çok fazla güneşe ihtiyaç duyan Latincesi Campsis olarak bilinen bu bitkinin adı Acem Borusu olarak bilinir. Mevsimsel bir çiçek türü olan Acem Borusu Bitkisi yaz aylarında suklukla sulanmalıdır. Bol güneş seven bir bitki olduğu için tam güneş alan yerlere tercih etmektedir. Sıcaklık İsteği: Her bölgeye uyum gösterirler. Akdeniz ve Ege bölgelerinde bitki yapraklarını dökmemektedir. Toprak İsteği: Organik maddece zengin iyi drene edilmiş topraklar bitki için uygundur. Sulama: Yaz aylarında düzenli olarak sulanmalıdır. Budama: Kış sonunda önceki yıl çiçek açmış bütün dallar 3-4 göz üzerinden budanmalıdır. Üretimi: Tohum ve çelikle üretimi yapılır. Hastalık ve Zararlılar: Genç bitkilerde mantari hastalıkların yanı sıra, yaprak bitleri, salyangoz ve sümüklü böceklerle mücadele edilmedir.
Acem Borusu Bitkisi
Acem borusu çiçeği; Ilıman ve sıcak iklimlerde sürekli yeşil kalmasına rağmen karasal iklim koşullarında yapraklarını döker. Kırmızı, kızıl veya turuncu renkli, 3-6 cm boyundaki borazan görünümlü oldukça gösterişli çiçekleri vardır. Bitki yaz mevsimi boyunca çiçek açıp ve uzun süre çiçekli kalmaktadır. Acem Borusu Çiçeği Budama; Kış sonunda önceki yıl çiçek açmış bütün dallar 3 veya 4 göz üzerinden budama yapılması uygundur.