Aslan Pençesinin Faydaları Nelerdir?

aslan pençesi faydaları

Aslan Pençesinin Faydaları Nelerdir?

Aslan Pençesi Bitkisi Nedir? Nelere İyi Gelir?

aslan pençesi selülit

Gülgiller familyasından olan Aslan Pençesi faydalı bir bitkidir. İngilizce dilinde Ladies Mantle olarak bilinen Aslan Pençesi Afrika, Asya, Avrupa kıtalarında yetişir. Aslan Pençesi özellikle dağlık bölgelerde yetişir. Türkiye’de Aslan Pençesi Nerede Yetişir? Kuzey, Güney ve Batı bölgelerimizde görülmektedir. Aslan Pençesi Çok yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları dilimli ile parmaklı arası olup kenarları testere dişlidir. Aslan Pençesi Çiçekleri; sarı ile yeşil renklerde çiçek açar, küçük ve gösterişsiz olup taç yapraksız olarak büyürler. Aslan pençesi bitkisinin çok çeşitli hastalıklara şifa verdiği öne sürülmektedir. Tıbbi bir bitki olan Aslan pençesi bitkisi kullanmak için bilir kişilerden öneri almanız önerilmektedir.

Aslan Pençesi Bakımı Nasıl Yapılır?

Aslan pençesi bitkisi, tohumlardan ve köklerinden ayırma ile çoğaltıp
üretimi yapılır. Nemli, organik madde yönünden zengin, killi, sulak ve serin yerlerde iyi gelişim sağladığından yarı gölge bir yere dikmeli ve sık sık nem ihtiyacını karşılayacak kadar sulanmalıdır. Sıcakların fazla olduğu zamanlarda serinleme ihtiyacı hissedeceğinden yapraklarına su ile sisleme yapılmalıdır. Çiçekleri, çiçek açma zamanında, toprak üstü kısmından toplanır.

Aslan Pençesinin Faydaları Nelerdir?

Aslan Pençesi bitkisi peyzaj uygulama alanlarında tercih edilmektedir. Aslan Pençesi bitkisinden, aslan pençesi çayı, aslanpençesi yağı ile aslanpençesi kremi üretilir. Aslan Pençesi Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Aslan Pençesi selülit giderici, kanama durdurucu, yara iyileştirici, ishal kesici, ağrı kesici etkileri için kullanılır. Aslan pençesinin terleyen yaprakları üzerindeki su, yaz aylarında oluşan çillere karşı mükemmel bir koruyucu ve önleyicidir.

Aslan Pençesi Neden Kullanılmalıdır?

İnternet ortamında Aslan pençesi ile ilgili bir sürü kür ve destekleyici bitki karışımları vardır. Hangi hastalıklar için kullanılacağına dair bir sürü değişik bilgi ve ürün vardır. Siz bu bilgilerden yararlanmak ve fayda sağlamak için bu alanda bilgili ve tecrübeli kişilerden resmi yerlerden bilgi almanız önerilmektedir.

Aslan Pençesinin Yan Etkileri Nelerdir?

Yapılan araştırmalarda Aslan pençesinin şu ana kadar yapılan araştırmalarda bir yan etkisinin olduğu bulgusuna raslanmamıştır. Aslan Pençesini Kimler Kullanamaz? Kan pıhtılaşmasını engelleyici türde ilaç kullanan kişilerin aslanpençesi çayı içmemeleri önerilmektedir. Hamilelerin veya çocuk emzirenlerin dikkatli kullanmaları önerilir.

Aslan Perçemi Çiçeklenme Dönemi

Aslan Perçemi bitkisi Haziran ile Temmuz aylarında çiçeklenir. Bu çiçeklenme döneminde Aslan pençesi toplanıp kurutulur. Şİfalı bir bitki türü olduğu için çay yapılarakiçilebilir.

Bir yanıt yazın