Türkiye’de yetişen en güzel kokan çiçek çeşitleri

En güzel kokulu çiçek hangisi, Parfüm kokulu çiçekler, Cennet kokulu çiçekler, Akşamları güzel kokan çiçekler, Evi güzel kokutan çiçekler, Gece güzel kokan çiçek, Güzel kokulu bitki isimleri, Güzel Kokan saksı çiçekleri, Güzel kokulu bitki isimleri

Türkiye’de yetişen en güzel kokan çiçek çeşitleri

En Güzel Kokan Çiçeklerin İsimleri

Ülkemiz topraklarında yetişen bazı çiçek çeşitleri çok güzle kokmaktadır. Öyleki bu çiçekler bulunduğu alanlara kokusu ile güzel bir hava katar. Özellikle bahar aylarıonda bahçelerde güzel kokan çiçekler cennet kokusu vermektedir. Güzel kokularından dolayı ise bizlere çok güzel hissiyat yaşatırlar. Her çiçeğin kendine has güzel bir kokusu muhakkak ki vardır fakat bazı çiçekler bu özellikleri bakımından ön plana çıkabilirler. İnsanlar var olduklarından beri çiçeklere sadece bir bitki olarak bakmamış onları hayatlarının içine her bakımda entegre etmiştir. Hangi çiçekler güzel kokar

En Güzel Kokulu Çiçek Türleri Nelerdir?

Çiçek tür olarak ne olursa olsun evde veya bahçede insanlara huzur verir. Ama güzel parfüm kokulu çiçeklere daha bir güzellik katar ortamlara. Çiçekler hayatımızın içinde huzur, mutluluk, üzüntü vs. gibi şeylerin de simgesi olarak gösterilebilir. Aynı zamanda çiçekler günümüzdeki kozmetik ürünlerin hammaddesi olarak kullanılırlar ve güzel kokarlar. İnsan psikolojisini güzel kokuları ile olumlu yönde etkilerler.

En güzel kokulu çiçek hangisidir?

İşte sizlere en güzel kokuya sahip olan çiçeklerin listesi;

Akşamsefası Çiçeği: Kendine has bir kokusu vardır. Pembe, sarı, mor, beyaz ve bu renklerin karışımından olan tonlara sahiptir. Bulunduğu bölgede kendini hemen belli edilebilir ve olduğu yere keskin bir koku yayar. Bir bitki üzerinde farklı renklerde çiçek açabilir. Gayet güzel bir görüntüye sahip olan bu çiçeğin tohumlarının zehirli olduğunu da unutmamak lazımdır.

güzel kokulu bitkiler

Çikolata Kozmozu: Güzel kokulu Kozmoz. Meksika sınırları içinde yetişir ve o ülkeye özgü bir çiçektir. Nesli tükenme tehlikesi altına giren bu çiçek alınan önlemler sayesinde yeniden çoğalmaya, yaygınlaşmaya başlamıştır. Çikolata kozmozlarının harika bir vanilya aroması kokusu vardır. Gün içinde güneş ışığı altında kaldığı saatler içerisinde daha yaygın bir koku salgılar.

Frangipani Çiçeği: Tropikal kokulu bir bitki çeşididir. Karayipler, Meksika ve pasifik adalarına özgü olan bu çiçek Plumeria ismi ile de bilinebilir. Nikaragua ülkesinde ulusal bir çiçektir. Diğer çiçeklerden oldukça farklı gayet güzel renkleri vardır. Suyu pek de sevdiği söylenemez. Kokusu nedeni ile kozmetik sektörü tarafından çok tercih edilir.

Gardenya Çiçeği:  Parmüm yapımında çok tercih edilen bir çiçek bitki türüdüri. İsmini ünlü İskoç botanikçi Alexander Garden’dan almıştır. Afrika, Avustralya ve Güney Asya’da yetişir. Bu güzel çiçeği saksıda yetiştirmek mümkündür. Ancak tropikal bir bitki olduğundan dolayı bulunduğu ortamın % 80 oranına nemli olması gerekmektedir. Mis kokuları olduğu kadar oldukça güzel bir görüntüleri de vardır. Çok güzel olan aroması nedeni ile parfüm sektöründe geniş yer kaplar.

Gül: Türk gülleri dahil dünyadaki bütün gül çeşitleri güzel kokuludur. Güller en hoş kokan çiçekler arasında kesinlikle kendine yer alabilir. Kusursuz bir koku ve harika bir görünümleri vardır. Reçel, yağ gibi birçok kullanım alanları vardır. Hayatımızın birçok yerinde gül ile karşılaşmak mümkündür. Avrupa, Asya ve Amerika’da yetişen güllerin 100 civarında çeşidi vardır. Güller geçmişten bugüne insanoğlunun gözdelerinden biridir.

en güzel kokan bitki isimleri

İstanbul Nazendesi Çiçeği: İstanbul’as özel endemik türü de vardır. Güçlü ve güzel bir kokusu olan Itırşahi çiçeği birden fazla isimle bilinir. Tatlı Bezelye Çiçeği, Kokulu Bezelye, Nazende Çiçeği, İstanbul Nazendesi gibi yörelere göre farklı isimlendirilmiştir. Ege adaları ve İtalya’ya özgü bir çiçektir. Kış ve ilkbahar aylarında çiçek açar.

Kraliyet Halısı: Bahar aylarında güzel kokolu çiçekleri ile size huzur verir. Bilimsel adı Lobularia Maritima’dır. Akdeniz bölgesine özgü bir çiçektir. Yetişmiş oldukları bölgelerde sık olurlar ve geniş kümelere oluşturabilirler. Zemin kısmını tamamen örtebilen bir çiçektir. Aroması adeta bal kokluyormuş hissi verir.

Müge Çiçeği: Çan çiçeği türü olarak da bilinir. Aromalı çiçek çeşididir. Müge çiçeği inci çiçeği ve inci rüyası adları ile de bilinmektedir. Başını öne eğmiş bir çan görünümü verir. Çok güzel bir görünüme sahip olan bu çiçeğin boyu 20 cm’ye kadar uzar. Hoş kokusu sayesinde kozmetik sanayisinde sık sık kullanılır. Müge çiçeği zambakgiller familyasındandır.

Wisteria (Mor Salkım) Çiçeği: Çok güzel bir kokusu vardır. Çin, Kore, Japonya, Amerika’da yetişen bu çiçek herhangi bir yerin etrafına sarmaşık edası ile dolanır ve yüksekliği 20 metreye kadar çıkabilir. Bu çiçekler pembe, mor, ve beyaz renklere sahiptir. Türkiye’de mor salkım ağacı diye bilinmektedir. Çin wisteria çiçeği ailesinin en güzel kokulu olan türüdür.

Yasemin Çiçeği: Dümya çapında bir üne sahiptir. Kokusu çok güzeldir. OYasemin Çiçeği çiçek kokusu ile insanları cezbeder. Beyaz ve sarımsı bir renkte çiçek açar. Dolunay zamanında verdiği güzel kokuları ile anımsanır. Yasemin çayı bu çiçeklerden yapılrı.

en güzel kokan gül çiçek

One thought on “Türkiye’de yetişen en güzel kokan çiçek çeşitleri

Bir yanıt yazın