Kasımpatı Çiçeği (Krizantem) Bakımı Nasıl Yapılır?

kasımpatı çiçeği hakkında bilgiler

Kasımpatı Çiçeği (Krizantem) Bakımı Nasıl Yapılır?

Kasımpatı çiçeği evde yetişir mi?

Kasımpatı çiçeği iç mekan ve dış mekanlarda yetişen bir çiçek türüdür. Kasımpatı Krizantem bitkisi evde, salonda saksılarda da yetişen bir türdür. Kasımpatı bitkisi dış mekanlarlda bahçelerde hatta mezar çiçeklendirmede de çok fazla tercih edilen bir çiçek türüdür. Kapalı ortamlarda saksıda yetiştirmek için bakımını yaparsanız çok hoş bir görüntü verir.

Kasımpatı çiçeği tohumu ne zaman ekilmelidir?

Kasımpatı ekilirken toprağı yumuşak ve geçirgen olmalıdır. Kasımpatı çiçeği doğal olarak mevsimi gelince yetişen bir çiçek türüdür. Kasımpatı bitkisi saksıda yetiştirilecekse; Eylül ayı başından Kasım ayına kadar çiçeklenmektedir. Bahçelerde yetişen Kasımpatı çiçeği ise; Haziran başlarında çiçek açmaya başlar. Kasımpatı, kesme çiçek yetiştiriciliğinde önemli yeri olan bir bitkidir. Kasımpatı’nın Latince ismi Chrysanthemum (Krizantem) olarak bilinmektedir. Kasımpatı Çiçeği çok yıllık bir bitki çeşididir. Japon çiçeği olarak bilinir. Sonbahar ile kış aylarında çiçeklenmeye başlar. Kasımpatı Krizantem bitkisi; her sapta tek çiçek bulunan standart ve her sapta birden fazla çiçek bulunduran sprey tipleridir.

kasımpatı çiçeği bakımı nasıl yapılır

Kasımpatı Çiçeği Dikimi Nasıl Yapılır?

Normal şartlarda Temmuz başından itibaren 15 günlük aralarla yapılan dikimlerle Ekim ayından Aralık ayına kadar çiçek kesilebilir. Dikilecek varyetenin kaç haftada çiçek verece ğinin bilinmesi gerekir. 9 haftadan 14 haftaya kadar çiçeklenen varyeteler vardır. 9 haftalık sözünden bitkinin, günler kısaldıktan 9 hafta sonra çiçek açacağı anlaşılır

Kasımpatı Çiçeği Nasıl Üretilir?

Kasımpatı üretiminde başarılı olmanın ilk şartı temiz materyal kullanılmasıdır. Ülkemizde anaç bitki yetiştiriciliği yapılmadığı için ilk materyaller dış ülkelerden sağlanmaktadır. İthal edilen köklü kasımpatı çelikleri sterilize edilmiş özel dikim yerlerine tekniğine uygun olarak dikilir. Dikimden 10-15 gün sonra uç alma işlemi yapılır. Bu sayede
kasımpatı çeliğide elde edilmiş olur. Kasımpatı anaç bitkisi bol ışıklı yerlerde yetiştirilmelidir. Kasımpatı Sonbahar ile Kış aylarında çiçeklendiği için Ağustos ile Nisan aylarına kadar olan zamanda yetiştirilen anaç bitkilerin erken tomurcuklanmasını önlemek için yapay ışıklandırma yapılmalıdır. Anaç bitkiler gece sıcaklığı 15-16 0 C, gündüz sıcaklığı 16-200 C olan ortamlarda yetiştirilirler. Anaç bitkiler altı aydan daha fazla bekletilmemeli, beş defadan fazla çelik alınmamalıdır.

saksıda kasımpatı çiçeği

Kasımpatı hangi aylarda çiçek açar?

Kasımpatı Krizantem Çiçeği Sonbahar ile Kış aylarında çiçek açar. Büyüme
özelliğine göre iki çeşittir. Her sapta tek çiçek bulunan standart ve her sapta birden fazla çiçek bulunduran sprey tipleridir.

Kasımpatı Çiçeği Kışın Açar Mı?

Kasımpatı Çiçeği Kış ayında çiçek açar. Kasımpatı çiçeği saksıda ise uygun koşulları sağlarsanız Kış ayında çiçekli kalacaktır. Sera veya bahçelerde ise Kasımpatı Çiçeği çiçekli bir şekilde olacaktır.

Kasımpatı Çiçeği Hakkında Önemli Bilgi

Kasımpatı kısa gün bitkisidir. 13 saatin altındaki gün uzunluklarında çiçek açar.Ülkemizde genel olarak Ağustos ve Mayıs ayları arası kısa gün, diğer aylar uzun gündür. Bu nedenle krizantem yetiştiriciliğinde mevsime ve bitkinin gelişme durumuna göre ilave ışıklanma veya karartma ile diledi
ğimiz mevsimde çiçek açmasını ayarlayabiliriz.

Kasımpatı Çiçeği Hangi Renklerde Açar?

Kasımpatı çiçeği renkleri; Beyaz, Sarı ve Pembe renklerinin farklı tonlarında çiçek açabilmektedir.

Bir yanıt yazın