Yabancılar nasıl çalışma izni alabilir?

Yabancılar nasıl çalışma izni alabilir?

Ülkemizde ikamet izni ile yaşayan yabancılar uygun bir işte şartlar tutuyorsa çalışma izni başvurusu yapabilirler. Yabancının çalışma izni için kendisine bir işyeri bulması gereklidir. Bulacağı iş ev hizmetleri ise başvuru yapabilir, çalışacağı yer bir iş yeri ise öncelikle o iş yerinde 5 tane Türk’ün ssklı çalışma zorunluluğu vardır. Türkiye’de yabancı bir ülke vatandaşını ev hizmetlerinde çalıştırma ücreti vergi 932,90 ₺ harç ve 125 ₺ kart aidatı ücreti vardır. Yabancıya çalışma izni yaptırmak için size bazı evraklar gerekli olacaktır. Bu evrakların listesi aşağıda verilmiştir. Çalışma izni başvuru anında kişinin ofiste bulunması gerekmektedir. Karşılıklı olarak belirli süreli iş sözleşmesinin imzalanması gerekmektedir. İş veren ile çalışacak kişi arasında hazırlanan bir sayfalık çalışma izni sözleşmesi de imza altına alınarak sisteme yüklenir. 

Yabancı çalışma izni fiyatları

Çalışma izni onaylanan yabancı Devlet bankalarına veya Vergi dairesine 932,90 ₺ harç ve 125 ₺ değerli kağıt bedelini yatırmak zorundadır. Yabancı çalışma izni başvurunuz onaylandıktan sonra size atılan mailde yatıracağınız tutarlar belirtilecektir. Çalışma Bakanlığının gönderdiği maillerde yazan tutarı Vergi Dairelerine yatırabilirsiniz. Ayrıca; Ödemeler bankalarda bulunan Maliye Bakanlığına ait aşağıdaki hesap numaralarına yatırılacaktır. Bu kapsamda; – Çalışma izni harç tutarı 9130 kodlu hesaba, – Değerli Kâğıt Bedeli ise 9267 kodlu hesaba ayrı ayrı makbuzlarla (Şahsın yabancı kimlik numarası beyan edilerek) yatırılacaktır. Yabancıya ait. Yabancı Kimlik Numarasının belirtilmemesi halinde bankalarca tahsilat yapılamayacaktır. Harç tutarları yatırılırken Bankaya harç tutarı dışında herhangi bir havale veya benzeri masraf ödenmeyecektir.

Çalışma izni yapılabilmesi için Türkiye’de ikamet iden yabancının en az 6 ay ikamet almış olması gerekmektedir.

Yabancılar nasıl çalışma izni alabilir?

Yabancı çalışma izni başvurusu için gerekli evraklar

  1. Elektronik İmza (E-İmza)
  2. Belirli Süreli İş Sözleşmesi
  3. İmza Sirküleri
  4. Limited Şirketi ise Tescil belgesi
  5. SGK Başvuru numarası (16 haneli)
  6. Ödenmiş sermaye
  7. Kimlik Bilgileri
  8. Oda kayıt belgesi
  9. Son 6 ay faaliyet raporu

Yabancılara çalışma izni başvuru adresi neresidir?

Yabancıların Çalışma İzinleri Otomasyon Sistemi üzerinden onlie başvuru yapılabilmektedir. 170’i arayarak başvuru süreci hakkında bilgi alabilirsiniz. Elektronik imza kullanarak çalışma izni çalışma bakanlığı web sitesi üzerinden online olarak yapılmaktadır.

Yabancı çalışma izni harçları nereye yatırılır?

Maliye Bakanlığına ait aşağıdaki hesap numaralarına yatırılacaktır. Bu kapsamda; – Çalışma izni harç tutarı 9130 kodlu hesaba,  – Değerli Kâğıt Bedeli ise 9267 kodlu hesaba ayrı ayrı makbuzlarla (Şahsın yabancı kimlik numarası beyan edilerek) yatırılacaktır. Yabancıya ait. Yabancı Kimlik Numarasının belirtilmemesi halinde bankalarca tahsilat yapılamayacaktır. Harç tutarları yatırılırken Bankaya harç tutarı dışında herhangi bir havale veya benzeri masraf ödenmeyecektir. Çalışma izni Harç ödemesi yapılabilecek Bankalar

  • T.C. Ziraat Bankası 
  • T. Vakıflar Bankası
  • T. Halk Bankası
  • Vergi Daireleri

Bir yanıt yazın