
Tekirdağ’da yetişen ağaç çeşitleri
Tekirdağ’da yetişen ağaç türleri, Tekirdağ’da yetişen bitki, Tekirdağ’da ağaç çeşitleri, Tekirdağ’da meyve ağaçları, Tekirdağ’da yetişen meyveler, Tekirdağ’da yetişen çiçek çeşitleri, Tekirdağ’da yetişen endemik bitki türleri, Tekirdağ’da yetişen meyve ağaçları, Tekirdağ’da yetişen sebzeler, Tekirdağ’da ne yetişir?
- Zeytin Ağaçları
- Ceviz Ağaçları
- Kestane Ağaçları
- Kiraz Ağaçları
- Armut Ağaçları
- Badem Ağaçları
- Dut Ağaçları
- Ayva Ağaçları
- Erik Ağaçları
- İncir Ağaçları
- Limon Ağaçları
- Ihlamur Ağaçları
Tekirdağ ili, Türkiye’nin kuzey-batısında, Marmara Denizi’nin kuzeyinde, Trakya Bölgesi’nde, 40° 36′ ve 41° 31′ kuzey enlemleriyle 26° 43′ ve 28° 08′ doğu boylamları arasında yer almaktadır.
Tekirdağ’da yetişen tarım ürünleri nelerdir?
Tekirdağ’ın tarımsal üretim kapasitesi, hayvansal üretiminden fazladır. Bitkisel üretimin en önde geleni buğdaydır. Buğday en çok üretilen bitki türüdür. Buğday üretimi 1986-90 döneminde 18,9 milyon ton, 2005-2010 dönemi ortalaması olarak yıllık 19 milyon ton olarak gerçekleşmiştir. Bu ürünü ayçiçeği, kanola ve arpa takip etmektedir. Tekirdağ’da yetişen bitkilerin isimleri genel olarak şu şekilde sıralanabilir.
- Buğday
- Arpa
- Fiğ
- Yulaf
- Mısır
- Ayçiçeği
- Şeker Pancarı
- Domates
- Kabak
- Bezelye
- Bakla
- Patlıcan
- Semiz otu
- Sarmısak
- Soğan
Tekirdağ’da yetişen çiçek türleri
Tekirdağ’da Balıkçılık: Balıkçılar yeterince örgütlenmiş değildir, sahip oldukları modern ve teknik donanımlı tekne sayısı yetersizdir. Aslında balıkçılık bölge için dikkate alınması gereken gelir kaynaklarından birisidir