Boru çiçeği nasıl yetişir?

boru otu bitkisinin zararları nelerdir

Boru çiçeği nasıl yetişir?

Boru otu bitkisi ne işe yarar?

Latincede Datura stramonium olarak adlandırılan Boru Çiçeği; Solanaceae familyasına ait olan Türkiye’de Borazan çiçeği, Melek Trompeti olarak adlandırılan ülkeminzin her bölgesinde doğal florada yaygın olarak yetişen; halk arasında şeytan elması, abu zambak, cin otu, tatula, tatala veya domuz pıtırı olarak bilinen bir bitki çeşididir. Boru Çiçeği Kuzey Amerika’ya özel bir bitki olarak bilinmektedir. Türkiye’de kullam alanları ağırlıklı olarak; park, bahçe, peyzaj alanlarıdır.

boru otu çiçeği nedir?

Boru Otu Hakkında Bilgiler

Boru otu bitkisinn boyu 150 cm ye kadar uzayabilen, kötü kokulu, kökü uzun ve kalın, gövdesi dik, yaprakları 20 cm uzunluğunda, üst yüzeyi koyu yeşil, alt yüzeyi açık yeşil olan bir bitkidir. Boru Otu Ne Zaman Çiçek Açar?; Mayıs ile Eylül aylarında çiçek açar ve tohum verir. Senelik bir bitki türüdür. Sıcak iklim bitkisidir. Boru Çiçeği Renkleri; koyu mavi, beyaz, pembe renkteki olabilmektedir.

Boru Otunun Faydaları Nelerdir?

Boru Otu çiçeği bitkisinin halk içinde en çok bilinen faydası uyuşturucu bir etkiye sahip olmasıdır. Vücutta Acı veya ağrıyı azatlmak için boru otu kullananlar vardır. Boru otunun uyuşturucu etkisi vardır. Astım, egzama, bronşit, kas spazmları gibi hastalıklara iyi geldiği idda edilmektedir. Elbette bu otu kullanmadan önce bilir kişilerden destek ve öneri alınamsı kesinlikle önerilmektedir. Boru otu bitkisi ciltlerde meydana gelen egzama problemlerinin tedavilerinde etkili olabilir.

boru otu çiçekleri hakkında bilgi

Boru Otu Çiçeğinin Zararları Nelerdir?

Boru Otu bitkisini bilip bilmeden kullanmanız tavsiye edilmez… Doktor kontrolünde kullanılabilir.

  • En tehlikeli boru otu çeşidi ise; Datura stramonium olarak bilinir. Bu otun kullanılması halinde kişiler bilinç kaybına uğrayablirler. Çok tehlikelidir. Bu otun kullanılması ölümcül sebeplere kadar götürebilir.
  • Herhangi bir yetkiliden öneri ve kontrol almadan bu bitkinin kullanılması insan sağlığı için çok zarlıdır felçlere bile sebep olabilir.
  • Botu otunun çok fazla tüketilmesi halinde kişilerin halüsinasyon görmeleri yüksek bir ihtimaldir. Bu otu kullanalar saldırgan bir yapıya sahip olabilirler.
  • En fazla görülen zararı ise direkt zehirlenme olarak bilinir. İlk belirtileri vücutta terleme iledir. Göz bebekleri büyür ve solunum organları çok zayıflar nefes alamaz hale gelir.
  • Görme bozuklukları meydana gelebilir. Kişi konuşamaz bir halde olabilir.

One thought on “Boru çiçeği nasıl yetişir?

Bir yanıt yazın