Mevsimlik çiçeklerin bakımı nasıl yapılır?

Mevsimlik çiçek bakımı

Mevsimlik çiçeklerin bakımı nasıl yapılır?

Mevsimlik çiçek türlerinin bakımları nasıl yapılmalıdır?

Mevsimlik bitkilerin çiçeklerin bakımı ile ilgili bilgiler sunacağız. Mevsimlik çiçekler toprağa ekilir ve sonra hizmet vermeden hasat yapılacak bir iş değildir. Mevsimlik çiçek işleri yapanlar bu işi çok profesyonel bir şekilde yaparlar ve oldukça zahmete girerler. Mevsimlik çiçeklerin bakımı Yinede mevsimlik çiçekçilik yapanların bu işten çok mutlu olduklarını söylemekte yarar vardır.

Mevsimlik çiçek isimleri listesi
  • Mevsimlik çiçekler nasıl sulanır ? Mevsimlik bitkilerin bakımı önemlidir. Misalen sulama bile farklılık gösterebilir. Bu çiçek çeşitlerinin sulama hizmeti için size bilgi vereceğiz. Yazlık mevsimlik çiçeklerin üretimlerinin ilk aşamasında özellikle yerine tohum ekimi yapılmışsa su ihtiyaçları fazla olacaktır. Mevsimsel yağışların düzenli olduğu ilkbahar aylarında ekstra bir sulama yapmaya gerek kalmayabilir. Havaların ısınmasıyla sulamaihtiyaçları artacak bazen günde iki kez sulama yapmak gerekebilecektir.
  • Mevsimlik çiçekler nasıl gübrelenir? süresi açısından tercih edilmektedir. Gübrelerin daha çok sıvı olarak verilmesiistenir. Ancak gübre miktarının iyi ayarlanması gerekir. Çünkü kosmas ve petunyada fazla gübrelenme çiçeklenmeyi geciktirmekte ve azaltmakta, yaprak gelişimini arttırmaktadır. Bunun yanında horozibiklerinde gelişme döneminde fidelere 2-3 haftada bir sulu gübre verilmesi çiçek açmalarını teşvik eder.
  • Mevsimlik çiçeklerde zararlılarla mücadele Sümüklü böcek, kırmızı örümcek yaprak biti mevsimlik bitki ve çiçeklere çok fazla zarar vermektedir. Mevsimlik bitkilerde en çok görülen hastalık çeşitleri su şekildedir. Sararma, külleme, yaprak lekeleri, solgunluk, yaprak mantarı, doku bozukluğu, mildiyo vb.
  • Mevsimlik çiçeklerde budama nasıl yapılır? Budama, mevsimlik çiçeklerde budama Kuruyan dal ve çiçekler budanır. Bu hizmet çiçeğin güçlü ve gür açmasına faydalıdır. Yine bazı mevsimlik çiçeklerde uç ve tomurcuk alma işlemleride yapılması önem arz etmektedir. Bazı insanlar çiçek türlerinin boyu 30 cm ulaşınca budama yapılır. Bu budama çiçek türlerinin yanlamasına gelişimini artırır ve daha fazla çiçek verir. Misalen zindia ve kozmos gibi.
  • Mevsimlik çiçek çeşitlerinde yabani ot temizliği Bu çiçek türlerinin dikimden önce yabani bitkilerin alandan temizliği çok yararlı olacaktır. Yabancı ot temizliğinin mevsimlik çiçeklerin dikiminden önce yapılması da diğer bitki türlerinde olduğundan daha önemlidir. Yaşam evreleri kısa olan bu bitkilerin dikiminden sonra yabancı otlarla mücadele etmek zorlaşacaktır.
  • Mevsimlik çiçeklerin dikimi Bütün mevsimlik çiçekler çapalama yöntemleri kullanılarak ekilir. Yıllık ve çok yıllık otsu bitkiler torf, perlit ve kompost karışımlı harçlarla doldurulan polietilen veya plastik malzemeli kaplarda üretilmekte ve satılmaktadır. Dikim zamanı açısından yaşam evrelerine ve çiçeklenme özelliklerine göre kasım-nisan arasındaki dönemde dikilmeleri mümkündür. Otsu türler odunsu türlere göre daha hassas ve dirençsiz oldukları için dikimlerin aşırı sıcak, rüzgârlı ve yağışlı günlere rastlatılmaması gerekir.

Mevsimlik çiçek çeşitleri nelerdir?

  1. Yazlık mevsimlik çiçekler
  2. Kadife çiçeği ( Tagates )
  3. Kirlihanım ( Zinnia )
  4. Atlas ( Godetia)
  5. Kozmos ( Cosmos )
  6. Petunya ( Petunia )
  7. İpek ( Portulaca )
  8. Horozibiği ( Celosia )
  9. Ateş çiçeği ( Salvia )
  10. Koyungözü ( Gazania )
  11. Kışlık mevsimlik çiçekler
  12. Menekşe ( Viola )
  13. Çuha ( Primula )
  14. Süs lahanası (Brassica oleracea var. Acephala )
  15. Portakal nergisi ( Calendula )

Bir yanıt yazın