Kurt Üzümü Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Kurt Üzümü Nedir?

Kurt Üzümü; Lycium Chinese olarak bilinir. Ticaeri adı ise Goji Berry‘dir. İngiliz dilinde Wolfberry olarak bilinir. Kurt üzümü nerelerde kullanılır? Meyve, Çay, Hayvancılıkta Fonksiyonel Gıda Üretimi (Yaprakları), Kozmetik Sanayinde. Kurt Üzümü çalı formunda çok yıllık bir bitki olarak bilinir.

kurt üzüm kurusu fiyatı

Kurt Üzümünün Yararları Nelerdir?

  • Tansiyon hastalıklarına iyi gelir
  • Şeker hastalıklarına faydalıdır.
  • Kalp hastalıklarına yararları vardır.
  • Damar hastalıklarına karşı kullanılır.
  • Vücüdun dirençli artırır.

Kurt üzümü nerelerde yetişir? Kurt üzümü Sivas ve Yozgat’da özellikle dağlık alanlarda yetiştrilmektedir.


bitki çeşitleri

Bahçe, Bitkiler, Tarım, Ağaçlar, Çiçekler, Güller, Ağaççıklar, Çalı Türleri, Süs Bitkileri, İç Mekan Bitkileri, Endemik Bitkiler, Türkiye'de yetişen bitki çeşitliliği, Yeşil alanlar, Çim alanları, İnsanların doğa ile ilişkileri vb konularda bilgiler içermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bitkiler hakkında bilgiler google reklamı