Gül yaprak biti ilacı varmı?

Gül yaprak biti ilacı varmı?

Güller ve çiçeklerde oluşan gül bitleri ile mücadele; Gül bitkilerinde yaprak bitine karşı alınacak kültürel önlemler gül bitkilerinin yabani otlardan arındırılması, toprak işlemesi, sulama ve gübrelemenin zamanında yapılması çok önemlidir. Fazla azotlu gübreleme işlemlerinden kaçınmak ve basınçlı su ile temas ettirmemek çok önemlidir. Bitkilerde olan yaprak biti çeşitleri; Pamuk yaprak biti, pışbudak yaprak biti, huş yaprak biti, karaağaç yaprak biti, konifer yaprak biti, söğüt yaprak biti, şeftali ve erik yaprak biti, hanımeli yaprak biti, meşe yaprak biti, kartopu yaprak topu, elma yaprak biti.

Yaprak bitkiler ile nasıl mücadele edilir?

yaprak biti ilacı varmı

Bu hastalıklar gül bitkileri ile beraber birçok bitki türünden beslenebilirler. Bunların zarar şekilleri şunlardır. Afitler sokucu emici ağız yapısı ile hortumunu bitki dokusu içine sokrak bitkinin özsuyunu emerler. Koloniler halinde sürgün tomurcuk, yapraklarda bazen de bitki gövdelerinde de bulunurlar. Yoğun olduğu durumlarda gül tomurcuklarının normal gelişmeleri durur, özsuyu emilen yapraklarda büzüşme, dönme, burkulma durumları meydana gelir. Gül bitlerinden nasıl kurtuluruz? Bu zararlar özellikle genç sürgün ve yapraklarda meydana gelir. Bu hastalık bitkinin gelişmesini engeller, meyve ve yapraklar deforme olur, yaprak, gövde ve hasta kökte gallere sebep olur. Birçok afit türü beslendikleri yerlerde yapışkan, tatlı balımsı madde salgılar. Bu madde bitkinin meyve, dal ve yaprakların üzerinde düşer. Daha sonra buralarda kahverengi sisli mantar tabakası meydana getirir. Ayrıca beslenmeleri esnasında virüs ve diğer vektörlerin bitkiye bulaşmasına sebep olurlar. Sinek, karınca ve eşek arısı gibi canlıları cezp eder.

Yaprak Biti İlaçlaması Nasıl Yapılır?

Gül bitkilerinde görülen bu hastalığa karşı uygulanacak ilaçlama işlemi yaprak üst ve alt bölümünü iyice kaplayacak şekilde ayrıca hastalık görülür görülmez serin ve nemli hava koşullarında 7 gün, daha sıcak ve hastalık için elverişli olmayan mevsim koşullarında da 14 gün ara ile yapılabilir. Gül hastalığında ilaçlama Bu hastalıkla mücadele etmek için uygulanacak olan kimyasal mücadele nisan ayından itibaren başlanılmalı ve belirli bir düzen içerisinde 12-15 günde bir ilaçlama işlemi tekrarlanmalıdır.

Gül bitkileri için en iyi ilaç uygulama zamanı akşama doğru olan zamanlardır. Bazı fungusitler özellikle sıcak ve güneşli havalarda uygulanırsa yeşil aksama fitotoksit etki yapabilir.

Bir yanıt yazın