Glayöl Nedir? Glayöl türleri hakkında bilgi

glayöl

Glayöl Nedir? Glayöl türleri hakkında bilgi

Glayöl Anadolu’da yetişen ve bazı türleri ise endemik türde bir bitkidir. Glayöl çiçekleri bazı yerlerde koruma altına alınmıştır. Glayöl çiçek çeşitleri hakkında bilgi vereceğiz. Glayöl çiçeği, Glayöl hakkında bilgi, Glayöl kaç çeşittir, Glayöl nerelerde yetişir, glayöl çiçeği rengi nasıldır, Glayöl ün anlamı nedir, Glayöl Türkiye’de yetişir mi, Glayöl ana vatanı, Glayöl endemik bitki mi, glayöl türleri, Anadolu Glayöl çiçeği, Glayöl bitkisi, Glayöl çiçekleri. Glayöl çiçeğinin Türkiye’de yetişen türleri vardır. Hatta Türkiye’de endemik glayöl’de bulunmaktadır.

Glayöl Çiçeği Nedir?

Anadolu Glayölü olarak bilinen tür kızıl çam orman derinliklerinde doğal olarak yetişir. Glayöl Çiçeği, (Iridaceae familyasına ait), Gladiolus cinsinden soğanımsı gövdeye sahip, birbiri üzerine kapanan yapraklı, başaklı yapıda, çiçeklenen bir sapbulunduran, otsu karakterde bir bitkidir. Glayöl çiçeğinin Latince ismi Gladiolus, olarak bilinir. Gladiolus’un Türkçesi; kuzgun kılıcı manasına gelmektedir.

glayöl istanbul

Glayöl Nerelerde Yetişir?

Glayöl çiçeğinin ana vatanı Güney Afrika, Avrupa ve Asya kıtası olarak bilinmektedir. iki yüzü aşkın türü vardır. Gloyöl halen doğal olarak yetişmektedir. Orta Avrupa ve Asya kıtasında doğal olarak yetişir. Glayöl’ü ticari alanda kullanan ülkelerin başında Hollan’da gelir. Hollanda dış dünya ya kesme çiçekçilik alanında satış yarak ekonomisine katkı sağlamaktadır. Türkiye’de yaklaşık yirmi yıl önce kesme çiçek alanında Glayöl dahil dış dünyaya satış yapmakta idi ancak bu oran giderek düştü.

Glayöl Çiçekleri Hangi Renklerde Açar

  • Beyaz Glayöl
  • Kırmızı Glayöl
  • Pembe Glayöl
  • Sarı Glayöl
  • Mor Glayöl
  • Bordo Glayöl
  • Kahverengi Gloyöl
  • Yeşil Glayöl

Glayöl Ne Zaman Çiçek Açar?

Glayöl Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları arasında çiçek açmaktadır., iklim koşullarına ve çeşitlere göre değişiklik gösterse de, 45 ile 150 cm civarında boyu uzayabilir.

Kesme çiçek üretiminde dikim zamanının seçilmesi ve vejetasyon süresinin bilinmesi çiçeğin kalitesi ve verimi kadar önemlidir. Glayölde çiçeklenmeyi etkileyen en önemli faktörler ışık, sıcaklık, bitkideki karbonhidrat seviyesi, su dengesi ve mineral yoğunluğudur. Kısa gün koşulları ve ışık yoğunluğunun azalması çiçek dejenerasyonunu artırmaktadır.

Bir yanıt yazın