Eylül ayında hangi bitkiler ekilir?

eylül ayında hangi bitkiler ekilir

Eylül ayında hangi bitkiler ekilir?

Eylül ayında hangi sebzeler ekilir?

Eylül ayında tarlara ekilen sebze çeşitleri nelerdir? Hagi sebzeler Eylül ayı içinde tarlaya ekilebilmeketdir. Eylül ayında ekimi yapılan bazı sebzeler; Havuç, kışlık yeşil soğan; marul ve turpun fide ve tohumlarının yerlerine ekim ve dikim işleri sürdürülür. Hasadı biten sebzelikler temizlenip, kışlık sebzelerin ekimi için toprak hazırlığı yapılır. Kışlık için ekilen havuçlarda seyreltme yapılır. Kışlık yetiştirilen sebzelerde ot alma, çapalama ve gerekiyorsa sulama yapılır. Lahana kelebeği mücadelesi yapılır. 

Eylül Ayında Ekim Dikim Faaliyetleri

Cala (Su zambağı) ların saksılara dikimi yapılır. Gölgeyi seven bitkiler dışında, diğer gölgelikler kaldırılır. Nem azaltılır. Yılbaşında çiçeklenen Yılbaşı Minesi, Atatürk Çiçeği, Yılbaşı Çiçeği, Onbiray Çiçeği ve Çanta Çiçeği gibi bitkilere ve ağustosta saksısı değiştirilen sıklamenlere besin maddesi ve su verilmesine devam edilir. Bu ayda geceler soğuk geçtiğinden, havalandırma işlemi azaltılarak, ısı kontrol edilmelidir. Kışlık ekim için, toprak işlemesi yapılır. Baklagiller Fasulye hasadı yapılır. Baklagil yerleri sökülür.

eylül ayı ekilen sebze

Eylül Ayı Bahçe Bitki Bakımları

Soğanlı süs bitkilerinin dikimi için tarla hazırlığı yapılır. Çiftlik gübresi ile gübrelenir. Kışlık mevsimlik çiçeklerin tohum ekimi bu ayda tamamlanır. 
Herdem yeşil bitkilerden çelik almaya devam edilir. Ay sonunda bordür ve yastıklar temizlenerek, bellenir ve kışlık fidelerin dikimi için, Çiftlik gübresi ile gübrelenir. Çardak gülleri budanır ve çelik alınır. Güllerde durgun göz aşısına devam edilir. Soğanlılardan Safran (Crocus); Kardelen (Galanthus), pençelilerden Manisa lalesi (Anemone), Girit Lalesi (Ranunculus) gibi bitkilerin dikimleri yapılır. Glayöl soğanlarının yaprakları kuruduktan sonra, sökümüne başlanır. Ortancaların sert bir şekilde budanmasına ve çelik alınmasına devam edilir.

Bir yanıt yazın