Dolomit Taş Kullanım Alanları

Dolomit taşı ne ise yarar, Dolomit taşı ton fiyatı

Dolomit Taş Kullanım Alanları

Dolomit Taşı Nedir?

Dolomit taşlar peyzaj sektöründe çokça tercih edilen özellikle mezar, anıt mezar, havuz ve ağaç dipleri gibi yerlerde toprak örtücü olarak kullanılan beyaz çakıl taşlarından oluşmaktır. Dolamit taşları güzel bir gönürüm sağlamaktadır.

  1. Ağaç dipleri
  2. Bahçe düzenleme
  3. Cam vazolarda
  4. Çiçek altları
  5. Fıskıye içleri
  6. Havuzlarda
  7. Mezarlarda
  8. Peyzaj uygulama
  9. Toprak üzerlerinde
  10. Yürüyüş yollarında

Beyaz Çakıl Taşları (Dolomit)

Dolamit taşı özllikleri ve dolamit tşı hakkında bilgiler. Dolamit taş (Beyaz Çakıl Taşı) ağırlıklı olarak anıtlarda, anıt mezarlarda veya büstlerin etrafında ve mezarlıklarda kullanılmaktadır. Bu gerçektende insanların akıllarında çok fazla olan seçeneklerde böyledir. Ama şimdi dolamit taşlar bunların yanında bahçelerde yürüyüş yollarınanın kenarlarına kullanılır, bazı bitki diplerine ve ağaçların diplerine uygulanmaya başlanmış ve çok fazla dikkat çekerek iyi bir görüntü sağlamıştır.

Dolomit taşı özellkleri

Dolamit taşlar yani beyaz çakıl taşları; saflığı, masumiyeti ve ışığı temsil etmektedir. Dolomit Taş İle Mezar Süsleme Yakınlarınızın mezarlarına bu taşı uygulayabiliriz. Özellikle mezar üzerine ve kenarlarına dolamit taş uygulaması iyi bir görüntü ve bakımlı görüntü sağlamaktadır.

dolamit nedir?

Kalsiyum ve Magnezyumun çift karbonat bileşiği olan Dolomit’in kimyasal formülü  CaMg(CO3)2  olup, dolomitin  kalsitten ayrı özellikte bir mineral olduğu ilk kez Fransız Jeolog  Deodat de Dolomieu tarafından belirlenmiş ve 1791 yılında Count Dolomien tarafından isimlendirilmiştir. Kimyasal olarak teorik bileşimi aşağıdaki şekildedir:

CaCO3  : % 54.35      
CaO  : % 30.4 
MgCO3 : % 45.65                      
MgO : % 21.7
CO2 : % 47.9

Dolomit, kireçtaşlarından CaO ‘in yerini kısmen veya tamamen MgO ‘in alması ile oluşmaktadır. Bu yüzden bileşimi açısından kireçtaşları ile ilişkisi olup, yanalda ve düşeyde daima kireçtaşları ile geçişlidir. Bünyedeki kalsit ve dolomit oranlarına göre bazı araştırmacılar tarafından teorik bileşim baz alınarak şu şekilde sınıflandırılmaktadır; Teorik % CaCO3 + % 10 ve fazlası  CaCO3       

Kalsitik  DolomitMgCO3 % 5-10      Magnezyumlu Kireç Taşı              MgCO3< % 5         Kireç Taşı

Dolomit en çok nerelerde kullanılır?

Kullanım alanlarından en önemlileri cam ve soda sanayi, refrakter malzeme imali, kalsine edildikten sonra deniz suyundan MgO üretiminde ve çelik üretiminde istenmeyen safsızlıkların cürufa geçmesini sağlamak amacıyla flux olarak kullanımıdır. Bu nedenle, dolomitin en çok tüketildiği endüstriler, cam ve soda, refrakter ve demir-çelik’dir.

Bir yanıt yazın