Çim gübreleme nasıl yapılır?

çim akanı gübreleme zamanı

Çim gübreleme nasıl yapılır?

Çim alanı gübreleme teknikleri

Kaliteli ve sağlıklı bir çim alanının oluşabilmesi için bakımı büyükönem arz etmektedir. Çim alanının gübrelenmesi bunlardan biridir. Çim alanı nasıl ve ne zaman gübrelenir? Çimleri gübreleme teknikleri nasıldır?, Çim alanı gübreleme ilgili bilgiler verilecektir. Kurulumu yapılan çim sahalarına değişik organik ve inorganik gübreler toz veya eriyik halde verilmelidir. Çim alanının gübrelemenmesi sadece besin takviyesi olarak düşünülmemelidir. Toprak strüktürünün düzelmesinde de rol oynar. Verilecek gübrenin seçiminde mevcut toprağın yapısı ve çim alandan faydalanma şekli tesir eder. Çim alanı gübreleme aralığı nedir? Çim sahalarında yılda iki defa 0,5 cm’yi geçmemek üzere ince elenmiş kompost toprağı serpilir. Kompost zararlı ot tohumundan arınmış olmalıdır.

çim gübreleme

Çim gübreleme nasıl yapılır?

Kompost besince fakirse m3 ’üne 300 g kalsiyum, 800 g Süper fosfor, 500 g azotlu gübre karıştırılır. Asitliliği fazla ise m3 ’üne 1-3 kg CaCo3 karıştırılır. Kompost toprak Şubat ve Mart aylarında yapılır. Bunun için 100 m2 ’ye 0,3-0,5 m3 kompost gereklidir. Çim sahalarına düzenli olarak suni gübre verilmelidir. Tahmini olarak 1 yılda en az iki kere çim sahalarının gübreleme yapılmalıdır.

Çim sahaları ne zaman gübrelenir ?

En uygun zaman İlkbaharda kompost toprağa karıştırılarak verilmesidir. Mayıs ile Ağustos ayları arasında 4 ile 6 haftada bir yapılan azotlu gübreleme (100 m2 ’ye 1 kg amonyum sülfat) başarı sağlar. Çim bitkilerine yapraklarının yaş olduğu zamanlarda inorganik gübre verilmemelidir. Çünkü yaş yaprak üzerine düşen gübre ayrışarak asit meydana getirir ve bitkiyi yakar. Bu bakımdan yapraklar kuru iken verilen inorganik gübre, gübrelemeden hemen sonra sulanmalıdır. Dafa Fazla Bilgi >>

Bir yanıt yazın