Aslanağzı bitkisi nerelerde yetişir?

aslanağzı bitkisi, aslanağzı çiçeği

Aslanağzı bitkisi nerelerde yetişir?

Aslanağzı çiçeği hakkında kısa bilgiler

Aslanağzı bitkisi Akdeniz bölgesine özgü bir bitki çeşididir. Bu bölgelerde çok iyi yayılış yapmaktadır. Aslanağcı çiçeği tek yıllık br bitki olmasına rağmen bu bitkinin çok yıllık otsu, odunsu türleride mevcuttur. Aslanağzı bitkisinin çiçek renkleri; pembe, beyaz, kırmızı, sarı, bakır rengi, eflatun oolarak açabilmektedir. Aslanağcı çiçeği uzun süre çiçekli bri şekilde kalabilmektedir. Aslanağcı bitkisinin çiçekleri yaprak koltuklarından veya sürgün ucunda salkımlar halinde çıkarak sıralanırlar. Aslanağzı bitkisi isimini nasıl almıştır? Çift dudak yapısına sahip olması sebebi ile aslanağzı ismini aldığı söylenmektedir.

aslanağzı ANTİRRHİNUM bitki türü

Aslanağzı Çiçeğinin Türleri Nelerdir?

Antirrhinum majus; Bu Aslanğacı bitki çeşidi bir yıllık olarak bilinen otsu bir bitkidir. Antirrhinum majus bitkisinin çiçek renkleri ise; yalınkat ve katmerli kırmızı, pembe, sarı, beyaz ve karışık renkte açmaktadır. Uluz salkım şeklinde çiçek açmaktadır. Aslanağcı çiçeği yetiştirmek için Şubat ayında ekmeniz gerekmeketdir. Çiçek açma süresi ise 6 aya akdar sürebilir.

Aslanağzı bitkisinin zararlıları; Genç bitkilerin pythium ve rhizoctonia karşı ilaçlanması önemlidir. Ayrıca mildiyö, külleme,aslanağzı pası, yaprak ve sap hastalığı en çok karşılaşılan problemlerdir.

Aslanağzı çiçeği peyzajda kullanılır mı?

Aslanağcı çiçeği çok uzun bir süre çiçekli bir şekilde kalmaktadır. Bu seplele bahçelerde, parklarda, yürüyüş yolu kenarlarında aranılan bir çiçek bitki türüdür. Aslanağzı Çiçeği Ne Zaman Açar? Yazın açan çiçekleri ile ortamı renklendirir. Balkonlarda, teraslarda ve saksı içerisinde rahatlıkla kullanılır. Bodur formda olanları bordür bitkisi olarak kullanılmaktadır. Dikim esnasında fideler arasında bulundurulacak aralık ve mesafe 25 cm civarında olmalıdır.

Aslanağzı çiçeği bakımı nasıl yapılmalıdır?

Aslanağzı bitkisinin bakımında dikkat edilecek hususlar; tohumlar eylülde veya mart aylarında kasalara ya da yastıklara atılır. Bahçeye Aslanağzı fidesi dikilecek ise Mart ve Nisan ayında yerlerine bırakılır. Ekimi yapıldıktan 2,5 ay sonra yetişmeye başlar. Ilıman iklim bitkisi olarak bilinir. Aslanağı çiçek türleri; güneşli yerlerden, gevşek geçirgen ve besin maddesi yönünden zengin, iyi gübrelenmiş, kireçli topraklardan hoşlanır. Aslanağzı çiçeği sulanırken özen gösterilmelidir. Aslanağzı çiçeğini çok fazla nemli bırakmak iyi değildir.

Antirrhinum Nedir?

Uluslararası literatürde Antirrhinum olarak bilinen Aslanağzı bitkisi (çiçeği) bahçe, park ve yol kenarlarında rahatlıkla yetişmektedir. Uzun süre çiçekli kalabilirler.

Bir yanıt yazın