Ağustos ayında ekilen bitki çeşitleri

Ağustos ayında ne ekilir, Ağustos ayında ekilen sebzeler, Ağustos ayında meyve bakım

Ağustos ayında ekilen bitki çeşitleri

Ağustos ayında ne ekilir? Ağustos ayında ekilen ürünler

Ağustos ayı içinde tarımsal faaliyetler ve bahçe ekim dikimi için neler yapılmaktadır. Ağustos ayında bitki ekim ve dikimi, bitki bakımı bağ ve bahçelerde yapılaack faaliyetler şu şekildedir. Ağustos ayında tarla bitkileri, çiçekler ve tarımsal alanlarda yapılan işlemler hakkında dtaylı bilgiler bulunmaktadır. Ağaçcıklardan çelik almaya devam edilir. Özellikle yaprağını dökmeyen Akdiken (Creteagus), Filburnu (Viburnum Tinus), Zakkum (Nerium), Şimşir (Baxus), Pittosporum, Mahonya, Taflan (Evonymus) vb. ağaçcıklardan bu ayda çelik almaya başlanır.  Çiçekleri geçen ortancalarda sert bir budama uygulanır. Bu arada çelik alınır. Çelikler köklendirilmek üzere, kasa veya saksılara dikilir.  Kışlık senelik çiçek tohumları ekilmeye başlanır. Acem Lalesi (Escholtzia), Herdemtaze (İberis), Nakıl (Silen Pendula), Hercai Menekşe (Viola Tricolor), Portakal Nergisi (Calendula), Bahar Papatyası (Bellis Perennis), Şebboy (Cheiranthus), Unutma Beni (Miosotis), Çin Karanfili (Dianthus Chensis), Hüsnüyusuf (Dianthus Barbutus),Aslan Ağzı (Antirrhinum) ve Kasımpatlarında koltuk almaya devam edilir. Bordürlerde bulunan bitkilerin ölü çiçekleri temizlenir, devamlı nemli tutulur.  Güllerde durgun göz aşısına başlanır. Aynı zamanda çelik alınır.  Kauçukta havai daldırma yapılır.  Kış mevsiminde kuru olarak dekerasyonda yararlanmak üzere Limonium, Heli Chrysum (Kağıt Çiçeği)’lar kesilir.

Ağustos Ayı Ekim Dikim

Sıklamen (Cyclamen) yumrularının saksılara dikimi yapılır. Karanfilden çelik alınır. Sera duvarları, yerler ve raflar nemlendirilir. Hasat, harman işleri tamamlanır. Hasat sonu sürümleri yapılır. Mercimek ve nohut yerleri sürülür. Hasat sonu sürümleri yapılır. Pancarda erken söküme başlanır. 
Pancarlarda sulamaya devam edilir. Çeltikte sulamaya devam edilir.

ağustos ayı ekim dikim

Ağustos Ayında Sebzecilik

Yazlık sebzelerin hasadına devam edilir. Ekim ve dikimi yapılan kışlık sebzelerin bakım işlerine devam edilir.  Kırmızı örümcek ağustos ayında en fazla çoğalmaktadır. Kavun, karpuz, kabak, salatalık, semizotu ve patlıcanda görülür. Bu sebzelerin içinde özellikle patlıcanda büyük zarar yapar. Yapraklar emgi yerlerinden solar ve dökülürler. Böylece patlıcanlar cılız olur ve cansız kalırlar. Kırmızı örümceğe karşı Hekthane kullanılarak mücadele yapılır. (Kabak, kavun, karpuz, salatalık, patlıcan gibi sebzelerin mücadelesinde kesinlikle sistemik bünyeli ilaçlar kullanılmamalıdır. Bu tip ilaçlarda bulunan zehir, bu sebzelerde biriktiği için insan sağlığı için tehlikeli olur.)  Sebzelerde diğer hastalık ve zararlılara karşı, gerekiyorsa mücadeleye devam edilir. Kışlık sebzelerin ekim, dikim, sulama ve bakım ile; kış için havuç, taze soğan ve turp ekimi yapılır.

Ağustos ayında meyve ağaçları bakımı

Fidanlıklarda Temmuz ayında başlatılan durgun göz aşısı yapımı sürdürülür. Evvelce yapılmış sürgün aşılarından süren sürgünlerin, rüzgardan kırılmaması için bağlama işlemi yapılır. Havalar kurak gidiyorsa sulama işlemi sürdürülür. Fidanlıklarda ve meyve bahçelerinde hastalık ve zararlılarla mücadele yapılır.

Bir yanıt yazın